Składniki:
- Mleczko kokosowe
- Wiórki kokosowe
- Erytrytol
- Mąka kokosowa
- Mus kokosowy (5 łyżek)
- Czekolada (4 kostki) – w wersji dieta ketogeniczna- można pominąć
Przygotowanie:
- Rozgrzewamy w kąpieli wodnej mus kokosowy (3 łyżki) , dodajemy mleczko kokosowe (100
ml), erytrytol (do smaku). Mieszamy. - Dorzucamy wiórki kokosowe (dowolna ilość).
- Na koniec zagęszczamy mąką kokosową.
Jeśli masa wyszła zbyt gęsta, dodajemy więcej mleczka kokosowego.Gotową masę przekładamy
do wybranego naczynia i chłodzimy. - Masa czekoladowa:
- Rozpuszczamy czekoladę razem z musem kokosowym (2 łyżki), dokładnie mieszamy.
- Dodajemy mleczko kokosowe (2-3 łyżki). Ponownie dokładnie mieszamy.
- Dodajemy mąkę kokosową aż uzyskamy satysfakcjonującą nas konsystencję.
Jeśli chcemy bardziej kokosową wersję to możemy dorzucić wiórków kokosowych.