Składniki:

  • Mleczko kokosowe
  • Wiórki kokosowe
  • Erytrytol
  • Mąka kokosowa
  • Mus kokosowy (5 łyżek)
  • Czekolada (4 kostki) – w wersji dieta ketogeniczna- można pominąć

Przygotowanie:

  1. Rozgrzewamy w kąpieli wodnej mus kokosowy (3 łyżki) , dodajemy mleczko kokosowe (100
    ml), erytrytol (do smaku). Mieszamy.
  2. Dorzucamy wiórki kokosowe (dowolna ilość).
  3. Na koniec zagęszczamy mąką kokosową.
    Jeśli masa wyszła zbyt gęsta, dodajemy więcej mleczka kokosowego.Gotową masę przekładamy
    do wybranego naczynia i chłodzimy.
  4. Masa czekoladowa:
  5. Rozpuszczamy czekoladę razem z musem kokosowym (2 łyżki), dokładnie mieszamy.
  6. Dodajemy mleczko kokosowe (2-3 łyżki). Ponownie dokładnie mieszamy.
  7. Dodajemy mąkę kokosową aż uzyskamy satysfakcjonującą nas konsystencję.

 

Jeśli chcemy bardziej kokosową wersję to możemy dorzucić wiórków kokosowych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *